Vliv mezinárodních dokumentů na provozování mezinárodní silniční dopravy - Lonský, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce se věnuje problematice pracovních podmínek řidičů v silniční nákladní dopravě. Jsou zde shrnuty hlavní mezinárodní dokumenty ovlivňující práci řidiče kamionu. Náplní práce je rozbor omezení a rozsah legislativy vztahující se k práci řidiče. Práce pokračuje přehledem současného stavu silniční kamionové dopravy, návrhy zlepšení efektivnosti provozu kamionu a jejich zhodnocení.
The influence of international instruments on the operation of international road transport
Keywords: pracovní podmínky; kamionová doprava; nařízení č. 561/2006; dohoda AETR; working conditions; truck transport; statute nr. 561/2006; AETR agreement