Konkurenční prostředí v automobilovém průmyslu - Kopecká, Eva (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato práce se zabývá posouzením konkurenčního prostředí v automobilovém průmyslu pomocí metod strategické analýzy. Práce je zaměřena na tuzemský trh osobních vozidel a je rozdělena na dvě části. V první části jsou vymezeny obecné charakteristiky strategického řízení a jsou popsány jednotlivé nástroje strategické analýzy. V druhé části práce jsou tyto metody primárně aplikovány na společnost ŠKODA AUTO a.s. v komparaci s dalšími dvěma tuzemskými výrobci osobních vozidel.
Competitive environment in the automotive industry
Keywords: automobilový průmysl; konkurenční výhoda; strategická analýza; SWOT analýza.; automotive industry; competitive advantage; strategic analysis; SWOT analysis