Kvalita života pacientů s diabetickou neuropatií - Slavíková, Iveta (Univerzita Pardubice, 2020)
Diplomová práce je zaměřena na kvalitu života pacienta s diabetickou neuropatií. Cílovou skupinou výzkumného šetření se stali respondenti, u kterých byla diagnostikována senzitivně-motorická diabetická neuropatie. Práce je rozdělena na teoretickou a výzkumnou část. V teoretické části jsou shrnuta podstatná fakta o diabetické neuropatii se zaměřením na kvalitu života. Hlavním cílem výzkumné části bylo posoudit kvalitu života pacientů trpících diabetickou neuropatií dle standardizovaného dotazníku SF-36.
Quality of life of patients with diabetic neuropathy
Keywords: kvalita života; diabetická neuropatie; SF-36; neuropatická bolest; senzitivně-motorická neuropatie; quality of life; diabetic neuropathy; SF-36; diabetes mellitus; neuropathic pain; sensitively-motor neuropathy