Zdaňování příjmů zaměstnanců a zaměstnanecké benefity - Havlová, Romana (Univerzita Pardubice, 2021)
Bakalářská práce na téma Zdaňování příjmů zaměstnanců a zaměstnanecké benefity je zaměřena na daň z příjmů, výpočet a účtování mzdy a benefity. V teoretické části jsou stručně vymezeny základní pojmy, které se týkají mzdy, a následně je mzda vypočítána a zaúčtována. Je zde také definován pojem daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti. Následně se práce zaměřuje na benefity, které definuje a rozvádí z účetního a daňového hlediska. V empirické části je představena společnost XY, a.s., ve které je zkoumáno pomocí dotazníkového šetření, jaké benefity zaměstnanci preferují a jakou mají znalost ohledně zákona o dani z příjmů.
Taxation of employee income and employee benefits
Keywords: zaměstnanecké benefity; daň; mzda; účtování; odměňování; employee benefits; tax; wage; accounting; remuneration