Využití chemických modifikátorů pro odstranění interference matrice při multielementární analýze technikou ICP-MS - Bohuslavová, Jana (Univerzita Pardubice, 2011)
Diplomová práce byla zaměřena na studium polyatomických interferencí metodou o-TOF-ICP-MS. Byl studován vliv matričních prvků na konkrétních izotopech a byla zkoumána možnost odstranění interference použitím vybraných modifikátorů. Byl proveden mikrovlnný rozklad biologických vzorků a správnost metody byla ověřena analýzou referenčních materiálů.
The use of chemical modifiers for the elimination of matrix interferences during multielemental analysis by inductively coupled plasma orthogonal-acceleration time-of-flight mass spectrometry
Keywords: mikrovlnný rozklad; analýza biologických vzorků; multiprvková analýza; o-TOF-ICP-MS; interference matrice; microwave digestion; analysis of biological samples; multielemental analysis; o-TOF-ICP-MS; interference of the matrix