Uhlíkové pastové elektrody pro potenciometrická stanovení aniontů - Musilová, Jarmila (Univerzita Pardubice, 1995)
Tato práce se týká možností přípravy nových potenciometrických čidel na bázi uhlíkové pasty pro stanovení chloristanových, dusičnanových a tetrafluoroborotanových iontů. V teoretické části je popsán princip uhlíkových pastvých elektrod jako takových. Experimentální část se zabývá studiem nově navržených iontově selektivních uhlíkových pastových elektrod pro stanovení NO3-, ClO3-, BF4-iontů.
Potentiometric determination of anions using carbon paste electrodes
Keywords: potenciometrie; chloristany; tetrafluorboritany; elektrody; iontově selektivní elektrody; pastové elektrody; uhlíkové elektrody