Právní aspekty správy základních a středních škol - Zítová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce se zabývá správou základních a středních škol, a to zejména právními aspekty, které činnost školy nebo školského zařízení ovlivňují. Část práce je věnována i Úmluvě o právech dítěte, Ústavě a Listině základních práv a svobod, kde jsou zakotvena práva dítěte a základní lidská práva. Další část je věnována úloze veřejné správy ve školství a v závěrečné části je obsaženo pojednání o organizaci škol a jejich povinné dokumentaci.
Legal aspects of administration of basic and high schools
Keywords: základní školy; střední školy; právní aspekty; školství; veřejná správa