Návrh systémové integrace informační podpory ve vazbě na ochranu kritické infrastruktury v resortu dopravy - Kopecký, Zdeněk; Života, Vítězslav (Univerzita Pardubice, 2010)
Vytvoření systémového prostředí pro integraci informační podpory umožní efektivní propojení stávajících systémů krizového řízení v resortu MD ČR a dalších relevantních systémů, které již poskytují nebo mohou poskytnout informační podporu pro systém krizového řízení v resortu MD ČR. Tento komplexní a efektivně využitelný systém umožní získávání informací z velkého množství datových zdrojů různého stáří, velikosti, využitelnosti a způsobu zabezpečení. Zlepšením dostupnosti informační základny uložené v informačních systémech krizového řízeni tak dojde ke zkvalitnění rozhodovacích procesů probíhajících při řešení krizových situací.
Keywords: krizové řízení; ochrana kritické infrastruktury; informační systém pro krizové řízení; systémové prostředí; informační podpora; komunikační technologie; zpracování dat