Zavedení elektronického mýta v silniční dopravě v ČR - Borovička, Otakar (Univerzita Pardubice, 2007)
Diplomová práce se zabývá problémy, které nese provozování silniční dopravy. Ty se netýkají jenom ČR, ale jsou již celosvětovým problémem. První část práce se zabývá dopravní infrastrukturou a jednotlivými druhy doprav. Dále jsou popsány aspekty pro zavádění mýtných elektronických systémů, které se používají pro zpoplatnění v Evropě. Na ně navazuje analýza možných zpoplatnění silniční sítě. V závěru diplomové práce je popsáno zavedení elektronického mýtného u nás, včetně návrhů na další možnosti regulace a zjednodušení dopravy.
Implementation of electronic fee collection in road transport in the Czech Republic
Keywords: dopravní infrastruktura; elektronické mýtné; silniční doprava; poplatky