Let Air Transat 236 - Kolejka, Jakub (Univerzita Pardubice, 2025)
Teoretická část práce je věnována podrobnému rozboru letecké nehody, analýze chyb a přešlapů které sehrály klíčovou roli a zhodnocení situace. Praktická část práce obsahuje rozbor tří situací, které mohly nastat a jak by měly být správně řešeny s důrazem na lidský činitel jakožto hlavní činitel celé situace. Závěrem práce je opatření, které by v budoucnu mohlo být klíčové a zhodnocení lidského činitele.
Flight Air Transat 236
Keywords: nehody; letectví; airbus; azory; vysazení motorů; accidents; aviation; airbus; azores; engines flameout