Sociální ekonomika - Frühbauerová, Ivana (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce se zabývá sociální ekonomikou, jejími principy a cíli. Charakterizuje hlavní znaky sociálního podniku a analyzuje podmínky pro jeho vznik. Dále je zde uveden projekt Hefaistos a jeho cíle. Práce přináší přehled o aplikaci sociální ekonomiky ve vybraných zemích Evropské unie. Ve druhé části této práce je stručný přehled situace nezaměstnanosti v Libereckém kraji se zaměřením na znevýhodněné skupiny obyvatel. Bakalářskou práci uzavírá analýza hospodaření výrobního družstva ARTEP.
Social economy
Keywords: social economy; companies; Hefaistos programme; Unemployment; European Union; sociální ekonomika; podniky; projekt Hefaistos; Nezaměstnanost; Evropská Unie; výrobní družstvo ARTEP