Financování cyklistické dopravy v regionu Pardubice - Andrýsová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2007)
Diplomová práce se zabývá zdroji financování cyklistické dopravy se zaměřením na region Pardubice. Cílem této práce je na základě provedeného hodnocení zdrojů financování nalézt nejvýhodnější variantu financování pro zvolený modelový projekt. První část se věnuje popisu cyklistické dopravy a jejímu postavení obecně v ČR a následně pak i konkrétně v regionu Pardubic. Druhá část je analýzou stavu a zdrojů financování, které jsou skutečně využívány pro financování cyklistické dopravy v regionu Pardubic, ale i zdrojů, které by mohly být podle zkušeností alternativou financování. Ve třetí části jsou vyhodnoceny vybrané zdroje financování, a to pomocí Richmondovy vyhodnocovací matice. Čtvrtá kapitola uvádí konkrétní projekt výstavby cyklistické stezky z Lázní Bohdaneč do Žvanic a jeho varianta financování. V závěru diplomové práce jsou dosažená zjištění o postupu při výběru variant financování a základní doporučení pro výběr nejvhodnější varianty.
Financing of cycling transportation in Pardubice´s region
Keywords: Cyklistická doprava; financování; Richmondova matice