Obal jako součást environmentálně orientované nabídky - jeho důležitost z pohledu spotřebitelů - Loudová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2023)
Diplomová práce se zabývá problematikou environmentální nabídky ve vazbě na produkty spotřební chemie. Zaměřuje se na důležitost jednotlivých aspektů této nabídky. V rámci teoretické části práce byly identifikovány aspekty environmentální nabídky a byl vymezen environmentálně přívětivý obal z pohledu výrobce a spotřebitele s následným zhodnocením shody obou pohledů. Na teoretickou část navazuje část praktická, popisující primární výzkum, jehož cílem bylo zjištění vnímané důležitosti jednotlivých aspektů environmentální nabídky z pohledu spotřebitelů a identifikace rozdílů ve vnímání důležitosti aspektů environmentálních obalů v závislosti na různých spotřebitelských skupinách.
Environmental packaging as a part of environmental value perception - its importamce from customers point of view
Keywords: environmentální nabídka; environmentální obal; environmentální hodnota; spotřebitelské vnímání obalu; environmental proposition; envrionmental packaging; environmental value perception; customer packaging perception