Středověké keramické poháry ze sbírek Muzea východních Čech v Hradci Králové - Kutěj, Jan (Univerzita Pardubice, 2013)
Hlavním tématem této bakalářské práce je zpracování a vyhodnocení souboru středověkých keramických pohárů, které jsou uloženy v tzv. staré sbírce archeologického oddělení Muzea východních Čech v Hradci Králové. Pozornost bude upřena i na jednotlivé typy pohárů.
Medieval Ceramic Goblets from the Collections of the Museum of Eastern Bohemia in Hradec Králové
Keywords: poháry; keramika; Hradec Králové; archeologie; cups; ceramics; archeology