Psychologická problematika v práci zdravotních sester - syndrom vyhoření - Doubravová, Vendula (Univerzita Pardubice, 2005)
Tato práce se zabývá problematikou syndromu vyhoření. První část práce je věnována teorii, která se zabývá charakteristikou problému, historií, vývojem, fázemi a příznaky syndromu vyhoření. Poté dále stresem, prevencí a léčbou syndromu vyhoření. Druhá část práce se zabývá vlastním výzkumem a shrnutím výsledků. Jedním z cílů této práce je i vypracování příručky pro zdravotní sestry, která je součástí této práce.
Psychological problematics in the work of nurses - burn-out syndrom
Keywords: zdravotní sestry; Syndrom vyhoření; stres; prevence; léčba