Ústavní výchova v České republice, Slovenské republice a ve Francii - Vlčková, Alice (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá ústavní péčí v České republice, Slovenské republice a ve Francii. Zaměřuje se především na rozdíly mezi těmito zeměmi. Popisuje historii, legislativu, současný stav a trendy v ústavní výchově. Závěr je věnován porovnání všech tří zemí.
Children in Institutional Care in the Czech Republic, Slovak Republic and France
Keywords: ústavní péče; dětské domovy; sociálně-právní ochrana dětí; Česká republika; Slovenská republika; Francie; institutional care; children´s homes; social and legal protection; Czech Republic; Slovak Republic; France