Rekonstrukce pohonu pojezdů typu ČKD - Smrčka, Petr (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce se zabývá rekonstrukcí pohonu pojezdů ČKD. Popisuje stávající řešení a zabývá se návrhem rekonstrukce ve dvou variantách; variantě s trakčním motorem plně odděleným od dvojkolí a uloženým v rámu podvozku a variantě s tlapově uloženým trakčním motorem.
Reconstruction of traction drive type CKD
Keywords: podvozek ČKD; rekonstrukce pohonu ČKD; trakční motor oddělený od dvojkolí; tlapově uložený trakční motor; bogie ČKD; reconstruction of the drive system ČKD; traction motor mounted on the bogie frame; axle-hung traction motor