Softwarová nástavba frekvenčního měniče - Herain, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce se zabývá vývojem software pro řízení frekvenčních měničů Masterdrives Vector Control od firmy Siemens. V práci je rozebrána konstrukce telegramů protokulu USS jeho vlastnosti. Program byl napsán v prostředí Delphi pro operační systém Windows XP a pomocí protokolu USS na sériové lince RS 232 umí vytvořený program ovládat základní funkce měniče - regulace motoru skalárně i vektorově, monitorování výstupních veličin.Je možné sledování stavu měniče a toku dat na sériovém portu.
Software for frequency converter
Keywords: software; frekvenční měniče; programovací prostředky; protokoly; pohony; řízení