Možnosti redukce dávky ionizujícího záření na pacienta při CT vyšetření - Vlasák, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce ve své teoretické části popisuje principy radiační ochrany a nastavitelné parametry CT, které mají vliv na velikost radiační zátěže pacienta, a také metody používané k úpravě obrazu. Na základě těchto poznatků a studia odborné literatury byly stanoveny hypotézy, které byly ve výzkumné části ověřeny měřením na antropomorfním fantomu.
Possible radiation dose reduction of patients during computed tomography examination
Keywords: CT; MDCT; výpočetní tomografie; radiační ochrana; radiodiagnostika; ionizují záření; radiační zátěž; CT; MDCT; computed tomography; radiation protection; radiology; ionizing radiation; radiation dose