Změny v postavení rodiny a její vliv na vývoj osobnosti dítěte v 21. století - Hráčková, Marie (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce je zaměřená na rodinu, na změny, kterými prošla rodina v průběhu času. Dále pak na rodinnou výchovu a její vliv na vývoj osobnosti dítěte. Popisuje také vliv problematických rodin na vývoj osobnosti a jeho budoucí život. Nastiňuje psychický vývoj dítěte a některé typy výchovy.
Changes of family status and it's influence on development of child personality in 21. century
Keywords: Rodina; rodinná výchova; Děti; psychologie dítěte; osobnost dítěte; vývoj dítěte; výchova dítěte; pedagogika