Optimalizace veřejné dopravy v pražských městských částech Letňany a Čakovice - Chlumecký, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 2019)
Práce řeší optimalizaci veřejné dopravy ve vybraném území za pomocí analýzy současného stavu dopravní obslužnosti a jeho silných i slabých stránek. Na základě nedostatků jsou vytvořeny tři návrhy na optimalizaci, které jsou založeny na různých modelových situacích. Návrhy jsou vzájemně mezi sebou porovnány za pomocí vhodných optimalizačních a matematických metod. Cílem práce je najít takový návrh na optimalizaci dopravní obslužnosti, který řeší nejvíce nedostatků současného stavu při minimální změně nákladů.
The optimalization of public transport in Prague boroughs Letňany and Čakovice
Keywords: dopravní obslužnost; integrovaný dopravní systém; městská hromadná doprava; plošné pokrytí území města; transport service; integrated transport system; public transport; coverage of the city´s territory