Finanční analýza podniku ČKD Kutná Hora, a. s. - Koudelková, Vlasta (Univerzita Pardubice, 2007)
První část bakalářské práce se zabývá obecným významem finanční analýzy, jejím přínosem a využíváním, dále popisuje základní metody finanční analýzy a skupinu uživatelů, pro které má finanční analýza význam. V práci je největší pozornost věnována analýze poměrových a syntetických ukazatelů. Druhá část bakalářské práce stručně charakterizuje společnost ČKD Kutná Hora, a. s., dále je zde provedena analýza finanční situace podniku pomocí syntetických ukazatelů a jsou zde vypočítány některé z poměrových ukazatelů, které jsou porovnávány s výsledky podniku. Všechny výpočty jsou prováděny po období roku 2005.
Financial analysis of the ČKD Kutná Hora, a. s.
Keywords: Financial analysis; profitability; activities; insolvency; liquidity; Du Pont quadratics; Z - score; Tafler model; finanční nalýza; rentabilita; aktivity; Zadluženost; likvidita; Du Pont rovnice; Altmanův index finančního zdraví podniku; quick test; Taflerův model