Kupní smlouva v mezinárodním obchodě - Možíš, Kamil (Univerzita Pardubice, 2009)
Cílem této práce je přiblížit, analyzovat a následně i zhodnotit nástroje, které mohou podnikatelské subjekty v současnosti využít při uzavírání mezinárodní kupní smlouvy. Důraz je kladen především na Úmluvu OSN o smlouvách o mezinárodní koupi zboží (tzv. Vídeňskou úmluvu), okrajově je pojednáno i o dalších instrumentech mezinárodního obchodu jako jsou např. Mezinárodní zásady obchodních smluv UNIDROIT, dodací doložky INCOTERMS či Úmluva OSN o promlčení při mezinárodní koupi zboží (tzv. Newyorská úmluva).
Buying contract in the international trade
Keywords: commercial law; commercial agreements; buying contracts; contractual relationships; obchodní právo; obchodní smlouvy; kupní smlouvy