Hierarchické předpovídání poptávky jako nástroj pro rozhodování podnikového managementu - Joštová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2019)
Diplomová práce se zabývá předpovídáním poptávky ve výrobním podniku. V první části práce je na základě literární rešerše popsán význam a základní principy předpovídání poptávky ve výrobním podniku se zaměřením na možnosti použití moderních metod pro předpovídání poptávky v současném tržním prostředí, a to včetně tzv. hierarchických přístupů k předpovídání poptávky. Ve druhé čísti práce jsou na základě primárního výzkumu ve vybraném podniku potravinářského průmyslu studovány možnosti použití hierarchických přístupů k předpovídání poptávky za účelem zvýšení přesnosti podnikových předpovědí při plánování prodejů.
Hierarchical demand forecasting as a tool for decision-making in business management
Keywords: předpovídání poptávky; hierarchické předpovídání poptávky; plánování prodejů; potravinářský průmysl.; demand forecasting; hierarchical forecasting approaches.