ŘÍZENÍ MODELU HYDRAULICKÉ SOUSTAVY POMOCÍ PLC SIEMENS SIMATIC - Bizek, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2015)
V práci je vyřešen způsob řízení modelu hydraulické soustavy, který byl vytvořen v prostředí MATLAB. K řízení je použit PLC, který je v programu TIA Portal nakonfigurován jako dvoustavový regulátor a PID regulátor. Komunikace mezi programy probíhá přes OPC Server.
Control of Hydraulic Device Using Siemens Simatic Programmable Logic Controller
Keywords: Siemens Simatic S7-1200; Matlab MathWorks; OPC Server; TIA Portal; control; PID controller; řízení; PID regulátor