Segmentace klientů kamenných lékáren - Příhodová, Markéta (Univerzita Pardubice, 2016)
Diplomová práce se zabývá segmentací spotřebního trhu. V teoretické části práce je vymezena podstata, proces a metody segmentace trhu, základní členění segmentačních proměnných pro spotřební trhy a základní poznatky faktorové a shlukové analýzy. Praktická část práce je věnována segmentaci klientů kamenných lékáren z hlediska vnímání důležitosti kritérií při výběru lékárny k nákupu volně prodejných léků a doplňků stravy.
Segmentation of Brick & Mortar Pharmacy clients
Keywords: segmentace trhu; marketing; faktorová analýza; shluková analýza; kamenné lékárny; market segmentation; marketing; factor analysis; cluster analysis; brick & mortar pharmacy