Optimalizace radiační dávky při CT vyšetření z pohledu radiologického asistenta - Kotek, David (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce je zaměřena na optimalizaci radiační zátěže při vyšetření počítačovou tomografií. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je popsána radiační ochrana, vznik a účinky ionizujícího záření a princip počítačové tomografie. V praktické části byly provedeny výpočty, které dokazují teorii o snížení radiační dávky pomocí redukce napětí.
Optimization of radiation dose during CT examination from the perspective of radiology assistant
Keywords: ionizující záření; radiační dávky; počítačová tomografie; optimalizace; radiační ochrana; computed tomography; ionising radiation; radiation doses; optimization; radiation protection