Odchod dětí z dětského domova - Šestáková, Nikol (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce s názvem Odchod dětí z dětského domova se zabývá podmínkami a prostředky pro dospívající děti, které se chystají na odchod z dětských domovů. Cílem bakalářské práce je zjistit, jakým způsobem jsou děti připravovány na život mimo dětský domov. Výzkumné šetření využívá výzkumné metody, techniky polostrukturovaného rozhovoru. Respondenty budou klienti a jejich vychovatelé Dětského domova v Nechanicích.
Children Leaving the Children's Home
Keywords: dětský domov; ústavní výchova; příprava na život; začleňování; children's home; institutional education; preparation for life; inclusion