Využití jazykových karet v komunikaci s cizinci - Žáková, Iva (Univerzita Pardubice, 2012)
Předmětem mé bakalářské práce je využití jazykových karet v komunikaci s cizinci. V teoretické části se zabývám migrací cizinců a transkulturním ošetřovatelstvím, které je s migrací osob úzce spojeno. Velkou část své práce jsem věnovala komunikaci s cizinci pomocí neverbální komunikace a prostřednictvím jazykových karet. Ve výzkumné části se zabývám využitím jazykových karet v praxi.
Language cards usage in communication with foreigners
Keywords: jazykové karty; komunikace s cizinci; transkulturní ošetřovatelství; language cards; communicating with foreigners; transcultural nursing