Návrh a realizace mobilní aplikace využívající geolokaci v operačním systému android - Ryska, Petr (Univerzita Pardubice, 2015)
Diplomová práce se věnuje popisu a zhodnocení různých geolokačních technik využitelných v mobilních aplikacích. V rámci této práce je jedním z cílů vytvořit mobilní aplikaci využívající geolokační metody a zpracovávající získané geografické údaje včetně zobrazování uživateli formou rozšířené reality a mapových podkladů.
Design and realization of mobile application using geolocation in the Android operating system
Keywords: Android; geolocation; LBS; map; mobile application; augmented reality; geolokace; mapa; rozšířená realita; mobilní aplikace