Využití membránové mikrofiltrace (ultrafiltrace) při úpravě vody - Hrubá, Martina (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce shrnuje informace o klasických způsobech čištění a dezinfekce vody a porovnává je s membránovými separacemi. Je zaměřena na využití mikrofiltrace a ultrafiltrace při úpravě průmyslových odpadních vod a při úpravě pitné vody.
The utilization of membrane mocrofiltration (ultrafiltration) in water treatment
Keywords: Životní prostředí; odpadní vody; pitná voda; povrchové vody; membránová separace; mikrofiltrace; ultrafiltrace