Režimová opatření u pacientů s arteriální hypertenzí - Pavlíková, Růžena (Univerzita Pardubice, 2006)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku životního stylu u pacientů s arteriální hypertenzí. Cílem bylo přehledné shrnutí problematiky životního stylu hypertoniků s následnou sondou do praxe.
The regime arrangements in patients with arterial hypertension
Keywords: Hypertenze; Klasifikace; diagnóza; důsledky; prevence; léčba; farmakologické metody; nefarmakologické metody; měření tlaku; dotazníkové šetření