Dynamická odezva jízdy vozidla po koleji - Moravčík, Marián (Univerzita Pardubice, 2007)
Práca vychadza z požiadaviek trhu, v ktorom sa Tatravagónka a.s. Poprad, ako jedna z najväčších výrobcov v strednej Európe nachádza.Cielom je vytvoriť vhodný simulačný model podvźka stredoeurópskeho typu, tzv. Y25 so zaťažením 25t na nápravu v programovom systéme ADAMS.
Dynamic responde of vehicle running in track
Keywords: dynamic response; rail vehicle; track; dynamická odezva; simulační výpočet; kolejové vozidla; Podvozek; třecí tlumení