Vymezení fyzikálních vlastností výsledného mazacího oleje pro dopravní prostředky - Pašta, Martin (Univerzita Pardubice, 2017)
Obsah této bakalářské práce se zaměřuje na analýzu maziv pro dopravní prostředky, zejména motorových olejů. Teoretická část zahrnuje informace týkající se složení, vlastností, výroby a klasifikací motorových olejů získané z odborné literatury. V praktické části je popsána příprava vzorků a měření jejich kinematické viskozity. Součástí experimentu bylo také zjistit, jak se tato kinematická viskozita u jednotlivých vzorků změní po přidání různých přísad.
Definition of the physical characteristics of the resulting lubricating oil for vehicles
Keywords: mazivo; motorový olej; aditivum; viskozita; viskozitní index.; lubricant; motor oil; additive; viscosity; viscosity index.