Opatření na eliminaci rozsahu idividuální automobilové dopravy - Sádovský, Petr (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce se zabývá problematickým nárustem individuální automobilové dopravy. Je zde uvedena strategie dopravní politiky ČR, další část tvoří statistické údaje poukazující na nehodovost, časové variace a skladbu dopravního proudu. Práce se věnuje problematice individuální automobilové dopravy ve státech Evropské Unie. Poslední kapitola je věnována návrhům na řešení zmírnění dopadu automobilové dopravy na ovzduší ve městě Pardubice.
The acquisitions for elimination of extent of individual automobile transportation
Keywords: automobilová doprava; dopravní politika; Pardubice; statistické údaje; Bílá kniha