Hodnocení spokojenosti pacientů starších 60 let podstupujících operaci šedého zákalu v lokální anestezii - Sovová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2024)
Diplomová práce je zaměřená na hodnocení spokojenosti pacientů s péči preoperační, perioperační a postoperační u pacientů starších 60 let podstupujících operaci šedého zákalu v lokální anestezii. Diplomová práce je inspirována projektem Národního hodnocení spokojenosti pacientů (NHSP), který je výsledkem dlouhodobé aktivity Ministerstva zdravotnictví. Je rozdělena na část teoretickou a výzkumnou. V rámci průzkumné sondy bylo využito kvantitativní dotazníkové šetření. Výzkumný vzorek tvořili pacienti po oftalmologické operaci, kteří jsou ve stabilizovaném stavu propuštěni domů. Výsledky dotazníku byly velmi dobré pro zkoumanou oční kliniku. Ve většině případů byli pacienti s poskytnutou péčí spokojeni.
Evaluation of the satisfaction of patients older than 60 years undergoing cataract surgery under local anesthesia
Keywords: spokojenost; lokální anestezie; oftalmologie; operace; šedý zákal; satisfaction; local anesthesia; oftalmology; operation; cataract