Ocenění lékařské praxe - Minařík, Jakub (Univerzita Pardubice, 2011)
Diplomová práce se zabývá oceňováním soukromé lékařské praxe dětského lékaře. Práce je rozdělena do tří částí. V první kapitole jsou uvedeny teoretické aspekty oceňování podniků. Druhá kapitola se zaměřuje na oblast zdravotnictví. Pozornost je věnována specifikům zdravotních služeb a seznámení s českým zdravotním systémem. Třetí část se zabývá vlastním provedením ocenění. Nejprve je uskutečněna analýza podnikatelského prostředí, následuje finanční analýza lékařské praxe. Vybrané oceňovací metody jsou aplikovány na lékařskou praxi, jejíž hodnota je stanovena na základě syntézy dosažených výsledků. Jsou uvedeny omezení, doporučení a návrhy týkající se oceňování ve zdravotnictví.
Medical Practice Valuation
Keywords: oceňování; zdravotnictví; lékařská praxe; praktičtí lékaři pro děti a dorost; valuation; health care; medical practice; general practitioners for children and adolescents