Analýza vybraného sociálně patologického jevu - záškoláctví - Ryzová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2011)
Predkládaná práce poukazuje na záškoláctví co by problém současného základního a středního školství. Cílem práce je zpracovat dotazníkové šetření zaměřené na záškoláctví. Na základě hypotéz autorka analyzuje náklonnost k záškoláctví, důvody pro záškoláctví a jejich následky pro studenta. Hlavním záměrem autorky je poukázat na stále se zvyšující výskyt tohoto sociálně patologického jevu.
Analysis of selected socio-pathological phnomenon - truancy
Keywords: sociálně-patologické jevy; šikana; drogy; záškoláctví; socio-pahtological phenomenon; chicane; drugs; truancy