Příprava a charakterizace monokrystalů (Bi1-xSbx)2Se3 - Drašar, Čestmír (Univerzita Pardubice, 1997)
Modifikovanou Bridgmannovou metodou byly připraveny z prvků polovodičové čistoty monokrystaly (Bi1-xSbx)2Se3, x=0-0,2. Vzorky byly charakterizovány stanovením mřížkových parametrů, vyšetřením homogenity, měřením reflektivity a propustnosti v IČ oblasti, Hallovy konstanty, elektrické vodivosti a Seebeckova koeficientu.
Preparation and characterization of (Bi1-xSbx)2Se single crystals
Keywords: monokrystaly; příprava; Bridgmannova metoda; krystalové mřížky; parametry; transportní koeficienty; optické vlastnosti