Zabezpečovací systém pro MVE Les Království - Tremer, Petr (Univerzita Pardubice, 2013)
Potřeba zvýšení EZS je vyvolána zvyšujícím se turistickým ruchem a zvyšující se kriminalitou. Popisuje stávající systém zabezpečení a navrhuje jeho posílení na druhý stupeň. Zpracovává systémy od dvou výrobců, kteří ovládají velkou část našeho trhu. Navrhuji instalovat kamerový systém, který bude dalším posílením zabezpečovacího systému. Opět jsou v návrhu dvě řešení a jejich hodnocení. Analyzoval jsem protipožární systém, který elektrárna již provozuje. Tato práce není prováděcím projektem, ale slouží k orientaci v možnostech provedení a technických možnostech jednotlivých zařízení.
Security system for MVE Les Království
Keywords: malá vodní elektrárna; Les Království; zabezpečovací systém; PIR detektor; magnetický kontakt; protipožární systém; kamerový systém; small hydro power; security system; PIR detector; magnetic contact; anti-fire system; camera system