Metody vícekriteriálního rozhodování a jejich aplikace - Jačková, Nikola (Univerzita Pardubice, 2021)
Bakalářská práce se zabývá metodami vícekriteriálního rozhodování, přičemž se věnuje případům, kdy je množina variant konečná a kdy se jedná o vícekriteriální hodnocení variant za jistoty. Jednotlivé metody určení vah kritérií a následné určení nejlepší varianty popisuje v teoretické části. Vybrané metody jsou implementovány v aplikaci vytvořené ve vyšším programovacím jazyce C#.
Methods of multicriterial decision making and their application
Keywords: vícekriteriální rozhodování; metody vícekriteriálního rozhodování; kritéria; hodnocení variant za jistoty; multiple-criteria decision analysis; MCDA; multiple-criteria decision-making; MCDM; criteria