Nositelé Nobelovy ceny za ekonomii - Fillová, Miroslava (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce je zaměřena na problematiku Nobelovy ceny za ekonomii, jednotlivé nositele této ceny a přínos některých pro mikroekonomii. První kapitola je zaměřena na Nobelovu cenu za ekonomii z obecného hlediska - historie, procedura volby, navrhování kandidátů. Druhá kapitola obsahuje základní informace o všech jejích nositelích a ve třetí kapitole je shrnut význam vybraných ekonomů pro mikroekonomii.
The holders of the obel prize for economy
Keywords: Nobelova cena; ekonomie; mikroekonomie; ekonomové