Konstrukční návrh a výpočet standardních částí diferenciálu - Rabiňák, Petr (Univerzita Pardubice, 2025)
Bakalářská práce se zabývá návrhem standardních částí diferenciálu silničního vozidla. Pro navržené části diferenciálu je provedena kontrola pevnosti a pro ozubená kola navíc kontrola únavy. Pro konstrukční návrh je v této práci zpracována výkresová dokumentace. Výsledky jsou vyhodnoceny dle současných poznatků vědy a techniky.
Vehicle differential standard parts design
Keywords: diferenciál; konstrukce; pevnost; únava; ozubené převody; výpočet; návrh; vehicle differential; construction; strength; fatigue; toothed gears; calculation; design