Posouzení dosažitelnosti a přístupnosti železničních stanic - Novotný, Martin (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce se zabývá železničními stanicemi a zastávkami na trati Pardubice - Česká Třebová z hlediska jejich přístupnosti a dosažitelnosti cestujícími. Důraz je kladen na vzdálenosti ve stanicích, dosažitelnost z přilehlých měst a obcí, přístupové cesty nebo provázanost s veřejnou linkovou autobusovou dopravou. Účelem práce je identifikace problematických míst z tohoto hlediska a návrh možných řešení vedoucích ke zlepšení současného stavu.
Examination of availability and accessibility of railway stations
Keywords: trať Pardubice - Česká Třebová; železniční doprava; železniční zastávka; železniční stanice; dopravní obslužnost; dostupnost; railway analyse; railway transport; railway stop; railway station; traffic service; availability