Odpadové hospodářství společnosti Synthesia - Chrbját, Václav (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato práce se zabývá problematikou odpadů v České republice. Zaměřuje se na historii legislativy v odpadovém hospodářství, současný zákon o odpadech a nakonec i na připravovanou novelou zákona. V první části práce jsou popsány povinnosti vyplývající ze zákona o odpadech a také jsou zde vysvětleny základní pojmy z oblasti odpadového hospodářství. Druhá část práce je zaměřena na praktické řešení odpadové problematiky ve společnosti Synthesia, a.s., a to z hlediska vedení patřičných dokumentů, druhů a množství odpadů likvidovaných v Synthesia, a.s. Třetí část této práce se zabývá Plánem odpadového hospodářství, spolu se souvisejícími směrnicemi Evropského Společenství. Dále se zaměřuje na výhled nakládání s odpady v České Republice, dopady připravované novely zákona o odpadech a nastíněním problematiky technického řešení likvidace odpadů v České Republice a ve společnosti Synthesia, a.s.
The waste management of Synthesia company
Keywords: odpad; zákon o odpadech; nakládání s odpady; evidence odpadů; plán odpadového hospodářství; waste; waste legislation; treatment of waste; waste evidence; waste management plan