Implementace estimátoru stavu v řídicím systému AMiNi4DS - Nosil, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2015)
Cílem této práce je implementace Kalmánova estimátoru do řídicího systému AMiNi4DS. Jsou zde popsány principy popisu systémů ve stavovém prostoru a estimace stavů. Následně je odvozen algoritmus výpočtu Kalmánova estimátoru, s ověřením souvisejících vztahů v prostředí MATLAB. Z funkce Kalmánova estimátoru je poté vytvořen modul, který je implementován do řídicího systému AMiNi4DS a ověřena jeho funkce.
Implementation of state estimator in the control system AMiNi4DS
Keywords: estimace stavu; Kalmánův estimátor; řídicí systém; state estimation; Kalman estimator; control system