Transformace a deinstitucionalizace pobytových sociálních služeb zřizovaných samosprávou - Zemková, Magdalena (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato práce se zabývá analýzou procesu transformace a deinstitucionalizace pobytových sociálních služeb v České republice. První část je věnována vymezení základních pojmů, definici a vývoji procesu transformace a deinstitucionalizace v České republice. Druhá část popisuje dopady tohoto procesu na poskytování a financování služby u vybraných poskytovatelů v Královéhradeckém kraji. V závěru je analýza věnována vlivu procesu na uživatele služby.
Transformation and Deinstitutionalization of the residential Social Services Established by Self-Government
Keywords: sociální služby; pobytové sociální služby; transformace; deinstitucionalizace; osoby se zdravotním postižením; ústavní péče; komunitní péče; social services; residential social care; transformation; deinstitutionalization; people with disabilities; institutional care; community care