Administrativní náklady poplatků z malých zdrojů znečišťování ovzduší - Martinů, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce se zabývá popisem poplatků k ochraně ovzduší. Je především zaměřena na poplatky z malých zdrojů znečišťování ovzduší a jejich efektivnost. Práce posuzuje, jaké administrativní náklady vznikají obecním a městským úřadům při vybírání poplatků z malých zdrojů znečišťování ovzduší vzhledem k jejich výnosům. Součástí posouzení efektivnosti poplatků jsou i návrhy na řešení situace v České republice.
Administrative expenses of charges from the small atmosphere pollution sources
Keywords: Životní prostředí; ovzduší; politické nástroje; ekonomické nástroje; poplatky; Efektivnost; Náklady; Environment; atmosphere; political instruments; economic instruments; Charges; Effectiveness; Expenses