Elektronická podání - Klapal, Jan (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce se zabývá problematikou elektronických podání. Jsou v ní vysvětleny jednotlivé pojmy, které souvisí s touto problematikou. Podrobněji se práce zaměřuje na oblast správy daní. Součástí bakalářské práce je přehled současných a budoucích služeb spojených s elektronickým podáváním písemností se zaručeným elektronickým podpisem v daňové sféře, dále práce obsahuje přehled nejčastěji přijímaných datových formátů elektronickými podatelnami vybraných orgánů veřejné správy a na závěr jsou vyjmenovány nedostatky v oblasti elektronického podávání písemností a elektronických podatelen a návrhy vedoucí k jejich odstanění.
Electronic filings
Keywords: elektronická podání; Elektronický podpis; certifikační autorita; elektronické podatelny; Informační systémy; daňový portál