Státní správa a její dostupnost v kraji - Borovičková, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2020)
Cílem práce je analyzovat rozmístění orgánů státní správy ve zvoleném kraji České republiky. Na základě identifikace přirozených územních vazeb optimalizovat strukturu státních orgánů ve zvoleném kraji. V práci jsou nejprve popsány základní pojmy spojené se zkoumanou problematikou. Následně je popsána konkrétní část státní správy, kterou se práce zabývá, a to stavební úřady. Empirická část obsahuje analýzu stavebních úřadů a navržená doporučení.
State administration and its availability in the region
Keywords: státní správa; přenesená působnost; stavební úřad; optimalizace; Government; delegated scope; building authority; optimization